суботу, 18 квітня 2015 р.

Увага! Нова рубрика блогу!

Започатковуємо нову рубрику: «Галерея»
            Нещодавно, завдячуючи меценатству  Андрія Олексійовича Пивовара, ми придбали оргтехніку для цифрового відтворення  фотонегативів. Колекція фотоплівок Олександра Михайловича Єременка, яка налічує понад 4000 кадрів, стала перетворюватися у світлини. На плівках збереглися фрагменти з історії Холмів, починаючи з 1950-х років і майже до наших днів. Зараз уже відтворено понад 300 знімків, частину з яких ми висвітлюємо для вашого перегляду.                                                                                                                            На численних фото ви зможете подивитися на людей, які жили і працювали у нашому селищі, побачити вболівальників першого футбольного матчу 1/8 фіналу на першість області з командою Сосниці 9 серпня 1959 року та футболістів першої футбольної команди. Вас вразить велич зруйнованого у 1960-х роках кам’яного храму архангела Михаїла, а також зможете переглянути численні фото простих трудівників, лікарів, вчителів та працівників установ і організацій Холминського району.                      У нашому архіві зберігаються близько ста світлин  ветеранів Другої світової війни та фотокартки тих, хто загинув на фронті. На жаль, вдалося знайти лише дві світлини з числа мирних жителів, розстріляних фашистами у 1942 році.                                                                 
 Велика вдячність Кобцю Данилу Дмитровичу, Козловій Ларисі Олексіївні, Іскевич Олені Андріївні та іншим за фото, які вони надали  до нашої колекції.                                   
Нині ми тісно співпрацюємо з тими людьми нашого селища, котрі пам’ятають людей, які є на цих фотокартках. Так у створеній фотовиставці ми зможемо висвітлити імена та події, закарбовані на кожному знімку.


Немає коментарів:

Дописати коментар